divendres, 27 de gener del 2012

Tolerància zero amb la ignorància

A vegades ens fem preguntes molt senzilles de respondre.
Ens sembla el món cada vegada més complex? Sí
Ens podem ofegar amb tota la informació de la qual disposem? Sí
Tenim la sensació que ens manipulen amb les notícies que escoltem o llegim? Sí
A vegades n’estem tips de tot plegat? Sí
Llavors, ha de ser la nostra reacció un “tant se me’n fot” o un “ja s’ho faran”? No.
Tot el què està passant al món no és poca cosa; ens afecta avui i ens afectarà demà. Ens afecta el què passa a Corea, el què passa a Brasil, el què passa a Qatar i el què passa a Montblanc. Intentar entendre-ho per estar preparats no és qualsevol cosa, és gairebé una necessitat. Tancar els ulls a la realitat, mirar cap a una altra banda o continuar xiulant com si res no passés no ens ajuda a entendre.
El què no entenem ho ignorem. Si som ignorants som encara més manipulables. I si ens manipulen, algú decideix per nosaltres. El preu que paguem per la ignorància és massa gran com per no intentar combatre-la, seria un suïcidi. Tolerància zero amb la ignorància.
Ser ignorant no és no tenir un títol universitari o una formació superior reconeguda. Ser ignorant vol dir no adonar-se del què està passant. No entendre és ser ignorant. Tolerància zero amb la ignorància.
En el nostre món, avui en dia, gairebé tot és global, i se’ns pot fer molt complex d’entendre; però a la vegada, la mateixa tecnologia globalitzadora ens posa a l’abast eines per compartir, per discutir, per reflexionar, i a partir d’aquí també per intentar entendre.
Aquest blog és un espai per donar-li voltes a temes que ens afecten, vulguem o no vulguem i en més o menys mesura, a tots. Va d’allò que ens interessa. És un espai per participar-hi. Allò que un no sap ho pot saber un altre. Allò que un no veu ho pot veure un altre.
Per això tots som tan importants, perquè tots sabem, i tots podem compartir.

DSC

4 comentaris:

Jordi ha dit...

I ser crítics amb el que ens envolta. Quantes vegades no hem reenviat qualsevol 'descobriment sensacional' que ens arriba per internet sense parar-nos 5'' a veure o a buscar si allò pot tenir la mínima credibilitat? Ens volen ignorants, però sovint escollim, per acció o per omissió, ser-ho.

toni rius ha dit...

Molt d'acord Jordi,

tal com dius, lamentablement, ens creiem coses sense pensar-les,
i el cap de quatre dies ho oblidem i ens en creiem de noves.

Gràcies

Joan Callau ha dit...

Us recomano que al youtube busqueu un documental que es diu Doctrina del Shok. Està basat en el llibre del mateix nom de la Noemi Klein. Ajuda a pensar i a tenir una perspectiva de per què estem com estem. Salut!!

toni rius ha dit...

L'haurem de buscar i mirar-lo bé!
Entre tots n'hem d'aprendre, almenys una miqueta.
Gràcies per compartir.
Toni