dilluns, 9 d’abril del 2012

És molt important que hi participis

Crec que val la pena dedicar aquest escrit a l'acte que farem dissabte vinent dia 14 d'Abril a Santa Coloma de Queralt. Es tracta de la presentació de Santa Coloma en transició, una iniciativa del poble i pel poble, que es basa en un moviment originat a Anglaterra que s'està estenent per tot el món des de fa uns quants anys que s'anomena “transition towns”.

Objectiu: treballar per un món energèticament menys dependent dels combustibles fòssils, menys consumidor de recursos, més saludable i més just.

Què volem fer? potenciar qualsevol activitat que suposi l'estalvi energètic o dels recursos que estem malbaratant, o que aporti benestar a les persones des d'un punt de vista natural.

Com ho farem? potenciant sempre que sigui possible actuacions de caràcter local: producció local, comerç local, consum local, treball local; en definitiva dinamitzant l'economia local.

Com ens organitzem? Hi ha un grup de persones que vetlla per a que el projecte tiri endavant i no decaigui. I farem grups de treball dels àmbits que es cregui interessant, per exemple educació, transport, energia, economia, creixement natural, bioconstrucció,...

Quins grups de treball i qui s'hi pot apuntar? S'hi pot apuntar tothom que estigui interessat a participar-hi i col·laborar activament.

Quines feines farà cada grup? Les que el propi grup decideixi i acordi, sempre que vagin en la direcció dels objectius del projecte Santa Coloma en transició.

El dia de la presentació us ho explicarem i aportarem idees de projectes que pensem que són útils, que es poden fer si hi ha gent disposada a tirar-los endavant.
Necessitem més idees, molt probablement la idea més important la tens tu. Per això cal que tots hi col·laborem!
Santa Coloma en transició no és la solució, és un camí possible, engrescador, participatiu, del poble i pel poble.

Això és el que tenim programat pel proper dissabte 14 d'Abril. T'hi esperem!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Toni:

Gràcies per tot el que estàs fent. Tan de bo trobem un futur més pausat i menys estressant, pel bé nostre i dels que vindran.

DSC

Anònim ha dit...

L'acte del dissabte va estar genial! tant de bo puguem tirar-ho endavant!

Gràcies a tots els que hi vam participar!

toni rius ha dit...

Moltes gràcies.
Estem molt contents de com va anar tot plegat.
Ens ha donat molts ànims per tirar-ho endavant, i tenim la voluntat de fer-ho. Entre tots segur que ho aconseguim.